icon

How well do you know Aruba?

Take This Fun Quiz and Find Out!

 

1. Who discovered Aruba?

a) Simon Bolivar

b) Christopher Columbus

c) Betico Croes

d) Alonso de Ojeda

 

2. What is Aruba’s capital city?

a) San Nicolas

b) Gasparito

c) Oranjestad

d) Paradera

 

3. How many colors are on Aruba’s flag?  

a) Two

b) Three

c) Four

d) Five

 

4. Aruba’s endangered burrowing owl is known locally as…?

a) Suku

b) Shoco

c) Bolo

d) Watapana

 

5. What are the ingredients in a Balashi Cocktail? 

a) Pure desalinized Aruba seawater

b) Ponche Crema, rum, and vermouth

c) Pineapple juice, grenadine, and vodka

d) Crème de banane, vodka, rum, and Coecoei

 

6. Who has priority on Aruba’s roads?

a) Wild donkeys

b) Goats

c) Iguanas

d) Drivers of vehicles over non-motorized vehicles

 

7. Approximately how many steps are there to get to the top of Mount Hooiberg?

a) 150

b) 300

c) 450

d) 600

 

8. How do you say, “welcome” in Papiamento?

a) Bon bini

b) Dushi

c) Hopi bon

d) Welkom 

 

9. What is the name of Aruba’s national park?

a) Arawak National Park

b) Arikok National Park

c) Caiquetio National Park

d) Divi-Divi National Park

 

10. What is Aruba’s slogan?

a) Wild Beauty

b) Aruba Forever 

c) One Happy Island

d) Always in Your Heart

 

 

SCROLL DOWN FOR THE ANSWERS

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ANSWERS:

 

1: D
2: C
3: C
4: B
5: A
6: D
7: D
8: A
9: B
10: C

 

10 out of 10: Are you sure you weren’t actually born here?

8 out of 10: You deserve honorary citizenship.

7 out of 10: You’ve obviously been here before, so “welcome back!”

5 out of 10:
You’ve spent too much time enjoying Aruba’s superb beaches,
then again, can we really blame you?

3 out of 10: You’ll have to stay a little longer until you get them all right!

0 out of 10: What do you mean you thought you were in Aburra?

Share

Related Articles

Awesome Oranjestad

There have never been more reasons to visit this vibrant and historic capital city as the past few...

Top Beaches on Aruba

Whatever your heart desires, Aruba has a beach for everyone. Laze in the sun, dive tropical reefs,...

Best Activities on Aruba

Make your Aruban vacation a real island adventure.    Pelican Adventures Your adventure on...

Best Restaurants of Aruba

Casa Nonna Luxury travelers seeking inimitable hospitality, stunning sea views, mesmerizing...

Why Book with us?
36 years of experience
Easy & safe payments option
Customer care with dedicated support