icon

Hoe goed kent u Aruba?

Doe deze leuke quiz en kom erachter!

 

1. Wie heeft Aruba ontdekt?

a) Simon Bolivar

b) Christopher Columbus

c) Betico Croes

d) Alonso de Ojeda

 

2. Wat is de hoofdstad van Aruba?

a) San Nicolas

b) Gasparito

c) Oranjestad

d) Paradera

 

3. Hoeveel kleuren zijn er op de vlag van Aruba?  

a) Twee

b) Drie

c) Vier

d) Vijf

 

4. Aruba’s bedreigde holenuil is plaatselijk bekend als…?

a) Suku

b) Shoco

c) Bolo

d) Watapana

 

5. Wat zijn de ingrediënten in een Balashi Cocktail? 

a) Zuiver ontzilt Arubaans zeewater

b) Ponche Crema, rum, en vermouth

c) Ananassap, grenadine, en wodka

d) Crème de banane, wodka, rum, en Coecoei

 

6. Wie heeft voorrang op de wegen van Aruba?

a) Wilde ezels

b) Geiten

c) Leguanen

d) Bestuurders van voertuigen boven niet gemotoriseerde voertuigen

 

7. Hoeveel treden zijn er ongeveer om op de top van de Mount Hooiberg te komen?

a) 150

b) 300

c) 450

d) 600

 

8. Hoe zeg je, “welkom” in Papiamento?

a) Bon bini

b) Dushi

c) Hopi bon

d) Welkom 

 

9. Wat is de naam van het nationale park van Aruba?

a) Arawak National Park

b) Arikok National Park

c) Caiquetio National Park

d) Divi-Divi National Park

 

10. Wat is de slogan van Aruba?

a) Wild Beauty

b) Aruba Forever 

c) One Happy Island

d) Always in Your Heart

 

 

SCROLL NAAR BENEDEN VOOR DE ANTWOORDEN

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ANTWOORDEN:

 

1: D
2: C
3: C
4: B
5: A
6: D
7: D
8: A
9: B
10: C

 

10 van de 10: Weet je zeker dat je hier niet geboren bent?

8 van de 10: Je verdient ereburgerschap.

7 van de10: Je bent hier duidelijk al eerder geweest, dus “welkom terug!”

5 van de 10:
Je hebt te veel tijd besteed aan het genieten van Aruba’s prachtige stranden,
maar ja, kunnen we het u kwalijk nemen?

3 van de 10: Je zult nog wat langer moeten blijven tot je ze allemaal goed hebt!

0 van de 10: Wat bedoel je, je dacht dat je in Aburra was?

Share

Gerelateerde Artikelen

Oranjestad Aruba op rolletjes

Sinds een grootschalige modernisering van de infrastructuur van Oranjestad en met de introductie...

Beste Stranden op Aruba

Wat uw hart ook begeert, Aruba heeft een strand voor iedereen. Lekker luieren in de zon, duiken in...

Wat te doen in Oranjestad Aruba

Ontdek wat er te doen is op Aruba. Oranjestad Aruba heeft alles; chique boetieks, architectonische...

Beste activiteiten op Aruba

Maak van uw Arubaanse vakantie een echt eilandavontuur.    Pelican Adventures Uw avontuur op...

Waarom bij ons boeken?
36 jaar ervaring
Makkelijk en veilig betalen
Persoonlijk en deskundig advies